Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle Codeweek haftasında İlçemiz Pamukören Ortaokulu ve Çanakkale Şehidi Kocayusufoğlu Hasan Ortaokulu tarafından Kuyucak Cumhuriyet`in 100. Yılında Kodluyor Projesi geliştirilmiş olup, Koordinatör okullar tarafından ortak oluşturulan Çanakkale Şehidi Kocayusufoğlu Hasan Ortaokulu kodlama atölyesinde 17.10.2023 Salı günü 09.00 ile 16.00 saatleri arasında akran öğretimi yoluyla atölye etkinliği düzenlendi. Etkinliğe koordinatör Okullar haricinde çeşitli kademelerden okulunda bilişim teknolojileri öğretmeni olmayan 12(oniki) okul paydaş olarak belirlenek, söz konusu okulların öğrencilerine kodlama ile tanışma fırsatı verildi.

Kuyucak Cumhuriyet`in 100. Yılında Kodluyor etkinliği ile amaç İlçemiz Kuyucak`ta kodlama yapan öğrencilerimizin akran öğretimi yoluyla diğer öğrencilerle bilgi paylaşımında bulunacakları öğrenme ortamlarını oluşturarak,

Ø  Milli Teknoloji Hamlesine üretken bireyler yetiştirmek,

Ø  21. Yüzyıl yaşam becerilerini kazanmaların sağlamak,

Ø  Bilimsel süreç basamaklarının kazanımını sağlamak,

Ø  Bilimsel okur-yazar bireyler yetiştirmek,

Ø  İnterneti doğru kullanmanın farkına varmalarını sağlamak,

Ø  Çağın yeniliklerinin farkında olmalarını sağlamak,

Ø  Akran öğretimi yoluyla bilgi ve becerilerini paylaşmalarını sağlamak,

Ø  Özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek,

Ø  Üretim becerilerini geliştirmek,

Ø  Öğrencilerin ve öğretmenlerin birbirleriyle etkileşimini sağlayarak iyi örneklerin model alınmasını sağlamak,

Ø  Öğretmen ve öğrenci hareketliliğine zemin oluşturmak ve güdülemek,

Ø  Okullar arası etkileşimi ve işbirliğini arttırmak,

Ø  Öğrencilerisosyaletkinliklereyönlendirerekşiddetvezararlıalışkanlıklardankorumaktır.

Buamaçileokullarımızdaeğitim-öğretiminniteliğiniarttırmayayönelikfikirveprojelerin geliştirilmesinin teşviklenmesi hedeflenmektedir.

Haz

Okulumuzda Hayvanlar için Geri Dönüşüm malzemelerinden barınma yerleri imal edildi.

Haz

Okulumuzda yıl boyu münazara etkinlikleri düzenlendi.

Haz

Okulumuzda Geri Dönüşüm Kütüphanesi oluşturuldu.

Haz

Öğrencilerimizle Mahallemizde Açık Hava sineması tertip ettik.

Haz

Bilim ve Kültür Şenliğinde öğrencilerimizin yaptığı Türk İslam motifi ve  Ebru Çalışmaları sergilendi

Öğrencilerimiz Yazarımız İbrahim KİRAZ ile buluştu

Haz

2022 Yılında İlçemizde yapılan Bilim Şenliğine katılım sağlandı.

2022 Yaz okulları voleybol Kursu açıldı

Haz

STEM Projesi kapsamında okulumuzda Sırp ve Bulgar öğrenciler ve öğretmenlere kodlama eğitimi verildi.

Haz

Okulumuzda Yaz Okulları Kodlama kursu verildi.

Haz

10 Kasım Atatürk’ü Anma haftasında Dereceler elde edildi.

Atatürk Koşusu Kızlarda Takım olarak İlçe 2.si olduk

Haz

2022 Okul gezileri kapsamında Anıtkabir ziyareti yapıldı.