KUYUCAK CUMHURİYETİN 100.YILINDA KODLUYOR

Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle Codeweek haftasında İlçemiz Pamukören Ortaokulu ve Çanakkale Şehidi Kocayusufoğlu Hasan Ortaokulu tarafından Kuyucak Cumhuriyet`in 100. Yılında Kodluyor Projesi geliştirilmiş olup, Koordinatör okullar tarafından ortak oluşturulan Çanakkale Şehidi Kocayusufoğlu Hasan Ortaokulu kodlama atölyesinde 17.10.2023 Salı günü 09.00 ile 16.00 saatleri arasında akran öğretimi yoluyla atölye etkinliği düzenlendi. Etkinliğe koordinatör Okullar haricinde çeşitli kademelerden okulunda bilişim teknolojileri öğretmeni olmayan 12(oniki) okul paydaş olarak belirlenek, söz konusu okulların öğrencilerine kodlama ile tanışma fırsatı verildi.

Kuyucak Cumhuriyet`in 100. Yılında Kodluyor etkinliği ile amaç İlçemiz Kuyucak`ta kodlama yapan öğrencilerimizin akran öğretimi yoluyla diğer öğrencilerle bilgi paylaşımında bulunacakları öğrenme ortamlarını oluşturarak,

Ø  Milli Teknoloji Hamlesine üretken bireyler yetiştirmek,

Ø  21. Yüzyıl yaşam becerilerini kazanmaların sağlamak,

Ø  Bilimsel süreç basamaklarının kazanımını sağlamak,

Ø  Bilimsel okur-yazar bireyler yetiştirmek,

Ø  İnterneti doğru kullanmanın farkına varmalarını sağlamak,

Ø  Çağın yeniliklerinin farkında olmalarını sağlamak,

Ø  Akran öğretimi yoluyla bilgi ve becerilerini paylaşmalarını sağlamak,

Ø  Özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek,

Ø  Üretim becerilerini geliştirmek,

Ø  Öğrencilerin ve öğretmenlerin birbirleriyle etkileşimini sağlayarak iyi örneklerin model alınmasını sağlamak,

Ø  Öğretmen ve öğrenci hareketliliğine zemin oluşturmak ve güdülemek,

Ø  Okullar arası etkileşimi ve işbirliğini arttırmak,

Ø  Öğrencilerisosyaletkinliklereyönlendirerekşiddetvezararlıalışkanlıklardankorumaktır.

Buamaçileokullarımızdaeğitim-öğretiminniteliğiniarttırmayayönelikfikirveprojelerin geliştirilmesinin teşviklenmesi hedeflenmektedir.

06-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-2023

Yayın: 06.11.2023 - Güncelleme: 06.11.2023 10:41 - Görüntülenme: 63